GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Özdemirbey İlkokulu

Özdemirbey İlkokulu

Bostancı Mah. Halil Camii Sok.No14 Şahinbey / GAZİANTEP
Vizyon
Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen; Cumhuriyet’e sahip çıkan, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili,becerili ve iyi bir ahlâka sahip, aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloga açık, his ve düşüncelerini ifade edebilen İçinde yaşanılan zamanın gereklerine göre değil,gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıklarını yapan akıl ve bilimin esas alındığı, bilim dünyası ile bütünleşmiş araştırma gücünü toplumsal yararlılığa dönüştürebilen nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
• Öğrencilerin, karşılaştıkları sorunları tespit etmeleri ve bunları çözmede uygulayacakları yöntemleri öğrenmelerini sağlamak, çok yönlü düşünme ve muhakeme yeteneklerini geliştirmek. • Kaynakları etkili ve verimli bir şekilde kullanmalarını sağlamak. • Öğrencilerin düzeylerine uygun şekilde yaşamlarında yönetime katılmalarını sağlamak.
SABAHÇI DEVRE 07:20-12:10 ÖĞLECİ DEVRE 12:30-17:20
Doğal Gaz
Şehrin her yerinden ulaşım vasıtaları mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Bostancı Mahallesi.Halil Camii Sk. No:14 Şahinbey/GAZİANTEP. Gaziantep Kalesinin altında Tarihi Naip Hamamının 200 m İlerisinde yer alır.
Okulumuz Gaziantep ili Merkez İlçelerinden Şahinbey İlçe Merkezindedir.
-" Yakan Top" Turnuvası -futbol turnuvası
Bilimsel Etkinlikler
OKULUMUZ 3.VE 4.SINIF ÖĞRENCİLERİ TEGV(TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI) ÜYE OLUP 3 VE 4.SINIFLARIMIZ HAFTADA 2 SAAT TEGV EĞİTİM FAALİYETLERİNE KATILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları
" OYUN SAATİ" Projesi "SAHNE ÇOCUKLARIN PROJESİ" "TEMİZ ELLER SAĞLIKLI NESİLLER" - "ÇOCUKLAR BÜYÜKLERİN ELLERİNDEN TUTUYOR" - "HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR" - "YETİŞKİNLERE YÖNELİK KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI EDİNDİRME PROJESİ" - "DEĞERLER EĞİTİMİ" v.b Birçok projeyi aktif bir şekilde uygulamaktadır.
Diğer Hususlar
ERKEK GİYİNME ODASI - KIZ GİYİNME ODASI - ÇOK AMAÇLI SALON - ARŞİV - SANTRAL - ASANSÖR -